#6 Fra information til aktiv deltagelse
En række nye eventformater skyder frem alle steder og i 2014 vil flere af disse nye spirende tiltag blive mere almindelige. I USA er begreber som Hacks, Camps, Hubs, Jams og Wonderwalks begyndt at dukke op i forbindelse med messer, konferencer og velgørende events.
Af spændende eksempler kan nævnes Strategy Hack der hjælper med at vækste iværksætter virksomheder inden for kommunikationsteknologi. På store events matches iværksættere med ‘marketeers’ og der laves skræddersyede marketingstrategier. Eller OpenCo som er en række mindre events afholdt hos virksomheder der åbner deres døre op for at afholde innovations dage, hvor iværksætter, udviklere og lignende inviteres ind for at arbejde med konkrete projekter og udvikling.
En anden smart made at engagere deltagerne og de kreative kræfter på er som Circles, en konference hvor kreative deltagere sponseres af samarbejdspartnere og kobles sammen med den endelige konference. Simpelthen for at sikre engagerede og aktive deltagere, der kan pushe ’collaboration’ under eventen.
Nye krav til eventens form
Events er skiftet fra primært at være information til at være engagerende demonstration – og påvirker fortsat måden vi skruer eventen sammen på i alt fra valg af location, opbygning, programsammensætning, valg af talere og indhold og hele formen generelt.
Facilitator-rollen er efterhånden uundværlig i denne udvikling for at sikre et effektivt udbytte for alle i sær til de faglige events.
Man kan også vælge en event-form hvor det er virksomhedens egne folk der fungerer som facilitatorer. Som f.eks. Nestlè gjorde til deres globale interne kick-off. Her havde man opdelt eventen fysisk i 7 workshop-rum hvor en ’room-owner’ i hvert rum introducerede medarbejderne til et emne vha. aktive eksperimenter, øvelser, filmklip og lærende præsentationer. Læs mere her.